Ситуація в Голопристанській громаді

2 года назад 0

Голова Голопристанської громади Олександр Бабич розповів про ситуацію у громаді 19 березня на своїй сторінці у соціальній мережі.

“Охорона громадського порядку в місті та населених пунктах відбувається, за що я дякую всім, хто бере в цьому участь. У Новій Збур’ївці відбувся збій. У зв'язку з тим, що туди заїхали “сторонні люди”, будемо так їх називати, але частина групи вийшла. Це їх такий психологічно-моральний стан. Але я вчора спілкувався з людьми. Частина залишилася та готова охороняти громадський порядок”, — повідомив Бабич.

Також голова громади відмітив, що блокпостів у Старій та Новій Збур’ївці фактично немає, тільки на виїзді з Нової Збур’ївки стоїть блокпост російських військ та БТР в центрі села. Голова громади закликає не перейматися цим фактом та не панікувати.  

Окремо прокоментував він про збитки, які є або можуть бути від “діяльності” окупаційної армії. Треба фіксувати всі збитки комунальної та приватної власності, які після закінчення війни будуть компенсовані. Олександр Бабич з цього приводу заявив: “Сьогодні вже фіксуємо збитки на території Старозбур’ївского старостинського округу, вони у будинку культури виламали стіну, тобто понівичили будинок культури. І також заїхали в нову школу в Старій Збур’ївці, яку тільки перед новим роком відремонтували”. 

Всі старости працюють на своїх округах. Хоча, фіксуються й проблеми в деяких старостатах. Вчора, за словами Олександра Бабича, в Гладківському старостинському окрузі знову випілюють ліс мародери, хоча ніякого дозволу вони на це не отримували. 

У Голопристанській громаді всі комунальні служби працюють у штатному режимі. Пенсії виплачують на пошті, але тільки в тому випадку, якщо в касі є кошти. Банки також видають готівкові гроші з карт за таким же принципом, як і пошта. Але, голова громади пропонує мешканцям моніторити цю ситуацію, бо не щодня в касах є готівка.

Проблеми залишаються з перевезеннями, які на сьогоднішній день не може місцева влада налагодити. Така ситуація пов’язана з двома причинами — безпека та відсутність паливно-мастильних матеріалів. Олександр Бабич відмітив: “Один пробний автобус пройшов, але постійного сполучення забезпечити неможливо”. 

Керівництво громади продовжує співпрацювати з організацією “Червоний Хрест”, які надають певну гуманітарну допомогу. Транспортом комунальних служб ця допомога доставляється літнім людям та малозабезпеченим громадянам, які стоять на обліку соціальної служби та управління соціального захисту.