Сьогодні — 17 років від дня створення Азово-Чорноморського регіонального управління

7 лет назад 0

Сьогодні у прикордонників Азово-Чорноморського регіонального управління одразу дві дати – 17 років від дня створення управління та 3 роки після окупації Росією Криму.

25 березня 2000 року в Автономній Республіці Крим за рахунок сил та засобів Південного напряму було створено Кримський напрям Прикордонних військ України, який у 2002 році був перейменований на Азово-Чорноморський з місцем дислокації у Сімферополі.

А у 2014 році, через окупацію, був передислокований на Херсонщину, де прийняв під охорону адмінмежу та частину Запорізької та Миколаївської областей.

Три роки тому більшість прикордонників управління були «вихідцями» з Криму, які зараз проходять служби на всіх теренах країни, а також у зоні проведення АТО.

За час перебування на Херсонщині прикордонниками проведено чималу роботу по облаштуванню ділянки відповідальності, створення комфортних умов для несення служби та перетину адмінмежі громадянами.

При всьому цьому, величезна увага приділяється питанням патріотизму, і не тільки серед військовослужбовців, а й серед всіх людей.

Адже головний "месседж" залишається один "Крим — це Україна", повідомляє Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби.