Справу про розтрату бюджетних коштів розгляне суд

4 года назад 0

Херсонською місцевою прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт відносно фізичної особи — підприємця та інженера з технічного нагляду одного з товариств у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367, ч. 2 ст.191, ч. 1 ст. 366 КК України. Про це повідомляє Прокуратура Херсонської області.

За версією слідства, приватний підприємець, достовірно знаючи, що ремонтні роботи за договором, укладеним між ним та територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Херсонській області, не виконано в повному обсязі, вніс завідомо неправдиві відомості щодо завищення вартості робіт до офіційних документів.

У свою чергу, інженер з технічного нагляду, який здійснював нагляд за виконанням робіт на підставі договору з надання послуг інжинірингу, не перевірив відповідність обсягів та якості ремонтних робіт проектно-кошторисній документації, засвідчив своїм підписом та печаткою акт приймання виконаних будівельних робіт.

У результаті територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Херсонській області на рахунок ФОП для здійснення поточного ремонту перераховано замість 83 тис.грн 311 тисяч гривень бюджетних коштів.