США закрили небо для 99 російських літаків. Серед них літак Абрамовича

2 года назад 0

США заборонили польоти 99 російських літаків, серед них і Gulfstream G650 Романа Абрамовича. Про це повідомив сайт Міністерства торгівлі США.

 

Отже, всі літаки, виготовлені у США чи в інших країнах, якщо вони містять більше 25% американських деталей, з 24 березня мають отримувати ліцензію на польоти в Росію. З 2 березня такий же контроль введено і щодо Білорусі.

Але російські перевізники продовжили польоти в Росію без ліцензій, тому тепер на ці літаки фактично накладено арешт. Міжнародні рейси на них будуть неможливими.

США заборонили заправляти ці літаки, обслуговувати, ремонтувати, забезпечувати запчастинами та будь-якими послугами. Ігнорування заборони вважатиметься порушенням правил експортного контролю (Export Administration Regulations) та може загрожувати ув’язненням, штрафами, втратою експортних привілеїв та іншими обмеженнями.

Більшість літаків, які потрапили під заборону, експлуатує авіакомпанія Аерофлот. Також до чорного  списку потрапили пасажирські та вантажні літаки авіакомпаній Nordwind, Utair, Azur Air, AirBridgeCargo, Авіастар-ТУ.

«Ми публікуємо цей список, щоб світ знав: ми не дозволимо російським і білоруським компаніям та олігархам безкарно пересуватися в порушення наших законів», – заявила очільниця Міністерства торгівлі США Джина Раймондо.