Суд визнав рішення херсонського виконкому про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті незаконним 

3 года назад 0

Херсонський окружний адмінсуд визнав незаконним підвищення вартості проїзду в херсонських тролейбусах та маршрутках. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережах адвокат Дмитро Ільченко, який подав позов проти виконкому, який ухвалив раніше відповідне рішення. 

Ільченко зазначив, що суд визнав, що відповідач (виконком) не мав права підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті без процедури аналізу та громадських слухань. Однак, рішення суду вступить в законну силу після 30 днів з дня його оголошення. За чей час його можуть оскаржити юристи Херсонської міськради.

Адвокак додав, що наразі в Одесі розглядається його позов щодо негайного призупинення дії “тарифного” рішення влади міста. Розгляд має відбутися протягом цього тижня. 

“Кому цікаво “потролити” міськвиконком, можу запропонувати збирати квиточки а потім вимагати від Колихаєва компенсації різниці в тарифі між 8 та 6 гривнями (адже виконком вже знає, що рішення незаконне). Чи буде сенс судитися, я не знаю – ціна судового збору 908 гривень, але хто зна”, – написав Ільченко.