Суди не відповідатимуть на листи з заборонених доменів?

7 лет назад 0

Вищий адміністративний суд України просить громадян, які звертаються до суду, використовувати дозволені поштові інтернет-сервіси.

Відповідне інформаційне повідомлення розміщене на офіційному сайті суду, передає видання «Закон і Бізнес».

«У зв’язку із застосуванням обмежувальних заходів (санкцій) щодо надання послуг із доступу користувачів мережі Інтернет до поштових сервісів «Mail.ru» (inbox.ru, list.ru, bk.ru, mail.ua) і «Yandex», для забезпечення можливості отримання запитів і надіслання відповідей електронною поштою Вищий адміністративний суд України просить використовувати інші поштові сервіси», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Президент увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій відносно ряду осіб. Під них потрапили 1228 фізичних та 468 юридичних осіб, частина з яких є зареєстрованими в Україні.

Відповідний Указ Президента від 15 травня 2017 №133/2017 набрав чинності 17 травня. Серед іншого у документі вказується про блокування доступу до соціальних мереж «Вконтакте» і «Однокласники», всіх сервісів «Яндекс», окрім головної сторінки пошукового сервісу. Доступ до веб-сторінок заблокований в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group. Інтернет-провайдери повинні будуть заблокувати доступ до самого сайту Mail.ru.

Водночас, у РНБОУ повідомляли, що за користування ресурсами, що підпали під санкції, українців не каратимуть та навіть нагадували, як можна обійти блокування.