Торік на Херсонщині туристи залишили 8,4 мільйони гривень

4 года назад 0

Торік відпочивальники та туристи залишили на Херсонщині 8,4 млн гривень туристичного збору. Це на 4,7 млн гривень перевищує показники позаминулого року. Таку інформацію повідомили спеціалісти управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Лідирує місцева громада Щасливської селищної ради, які зібрала 2,4 млн гривеньтуристичного збору або майже на один мільйон — 995,2 тис. гривень більше ніж у 2018 році. Не відстає курортна громада Новофедорівської селищної ради, які зібрала торік 1,6 млн гривень турзбору, що більше на 709 тис. гривень. Відрахування податкових агентів на території курортної зони Хорлівської селищної ради — 449 тис. грн. або на 394 тис. гривень збору більше ніж торік., Стрілківської селишної ради — 314 тис. гривень, що більше на 164 тис. гривень турзбору ніж торік. До бюджету Скадовської міської ради надійшло 268 тис. гривень, це на 68 тис. гривень більше позаминулорічного показника.

Завдяки спільній координації зусиль податкової служби області та представників органів місцевого самоврядування курортних районів вдалося досягти економічного результату від надходжень туристичного збору до бюджетів громад задля збереження історичних, архітектурних, природно-кліматичних та культурних ресурсів Херсонщини та активного розвитку її туристичного потенціалу.