«Трудові рекорди» з продажу вугілля за 750 тисяч гривень штрафу

6 лет назад 0

Саме таку суму доведеться сплатити до бюджету херсонському підприємству, яке протягом 2014-2015 років займалося «паперовими» поставками вугілля. У цьому переконалися аудитори Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення документальної планової виїзної перевірки суб’єкта господарювання.

Власники підприємства сподівалися, що фіскали «не помітять» відсутність у перевізника товарно — транспортних накладних, власних транспортних засобів та основних фондів для переміщення товару від залізничної станції до складів. Цікавим «трудовим рекордом» стала звітність про офіційне працевлаштування однієї особи, яка здійснювала всю господарську діяльність підприємства.

Аудитори фіскальної служби впевнилися: документальне оформлення послуг із перевезення вугілля від контрагента не мало юридичної сили, було недійсним та безпідставним, не мало жодних підстав для формування податкового кредиту.

Підприємство спробувало апелювати до суду про скасування донарахованих грошових зобов’язань із ПДВ на 600 тис. грн. та штрафних санкцій у сумі 150 тис. гривень. Однак, рішення Херсонського окружного адміністративного суду засвідчило правомірність донарахованих за результатами перевірки платнику — порушнику грошових зобов’язань.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області