Творчі колективи відстоювали звання «народний»

6 лет назад 0

Сьогодні творчі колективи Обласного палацу культури, які мають звання народний, підтверджують свій високий статус.

За словами в.о. директора Обласного палацу культури, Заслуженого працівника культури України Світлани Іванової, такий екзамен творчі колективи проходять кожні три роки.

Комісія оцінює все: і сценічну культуру, і зовнішній вигляд, і, звичайно, професійні якості, репертуар та ансамблевий спів.

Для кожного колективу, учасники якого є фанатами своєї справи, бути народним – престижно. Це визнання ансамблю на всеукраїнському рівні та можливість брати участь у відомих фестивалях, що проводяться на державному рівні.

Високу професійну майстерність та чуттєвість виконання творчих колективів відзначила заступник голови обласної ради Оксана Рукавішнікова, яка відвідала екзамен та морально підтримала народні колективи.

Також заступник голови облради відвідала глядацьку залу Обласного палацу культури, яка вже довгі роки перебуває на реконструкції. У зв’язку з цим, 700 учасників художньої самодіяльності змушені проводити репетиції та заняття у маленькій залі. Прозвучала пропозиція спільного користування глядацькою залою із Херсонською обласною філармонією, яка не має власного приміщення.

Керівництво закладу тільки «за». Залишилося найголовніше – віднайти кошти на ремонт приміщення. Оксана Рукавішнікова пообіцяла вивчити це питання.

Довідка. Сьогодні звання «народний» підтверджували: народний ансамбль народної пісні – «Червона калина» (керівник Ганна Гура, акомпаніатор Вадим Баклан), «Журавка» (керівник Людмила Бай, акомпаніатор Тетяна Кабулова), «Берегиня» (керівник Катерина та Микола Логвиновські, акомпаніатор Анатолій Москаленко), народний вокальний ансамбль «Береза» (керівник Валентина Розум, акомпаніатор Вадим Баклан), народний ансамбль народної пісні «Херсонські молодички» (керівник Заслужений працівник культури України В’ячеслав Гребенюк, акомпаніатор Василь Тищенко), народний хор народної пісні «Дніпровські передзвони» (керівник та акомпаніатор Анатолій Москаленко).