Юні науковці Херсонщини отримали схвальні відгуки під час навчання у Всеукраїнській науковій школі Biotech Startup School у Києві

5 лет назад 0

28 школярів та студентів з різних міст України, які пройшли ретельний конкурсний відбір, тиждень навчались у ІІ Всеукраїнській профільній науковій стартап-школі з біотехнологій Biotech Startup School. Школа проводиться в рамках співпраці «UF Incubator», створеного на базі Національного центру «Мала академія України», та Центру інновацій «Сходи в Майбутнє».

Херсонська Мала академія наук була представлена у такому складі: Марк Соболь, учень Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради при ХНТУ та ДНУ, Марія Канавченко та Владислав Кулаков, учні Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 імені Бориса Лавреньова Херсонської міської ради.

У результаті напруженої роботи команд було створено бізнес-проекти (стартапи), які вони презентовали перед експертною радою. Виступи оцінювали представники «UF Incubator» та НЦ «Мала академія наук України», Центру інновацій «Сходи в Майбутнє», україно-американського фонду «Biotech Initiative U. S. – Ukraine Foundation», експерти компанії «Юрія-Фарм» та організатори Міжнародного форуму «Innovation Market».

Марк Соболь, як автор ідеї, представляв власну розробку – «технологія забезпечення просторової орієнтації людей з вадами зору на основі ехолокації» та прототип цього пристрою. Його ідея була схвально прийнята на захисті стартапів. У результаті учня запросили безкоштовно взяти участь у міжнародному форумі стартапів «Innovation Market» у листопаді 2019 року в Києві. Також Марк отримав запрошення до 3-тижневої інтенсив-програми UF Incubator влітку 2019 року для подальшого бізнес-навчання.

Марія Канавченко та Владислав Кулаков теж вдало виступили економістами у складі двох інших команд, які презентували розробку гранульованого екодобрива та біосорбент для очистки промислових вод від важких металів.

Учасники отримали сертифікати та цінні подарунки, а також оволоділи новими знаннями з командоутворення, маркетингу, бізнес-моделювання та реальний практичний досвід для презентації стартапу потенційним інвесторам.