В окремих селищах Херсонського району — катастрофісне становище, населення потребує термінової допомоги, — ОДА

2 года назад 0

Без електроенергії на Херсонщині станом на 24 березня залишаються 70 населених пунктів та 3 — частково. Відновлення електропостачання на півночі області тимчасово не можливо у зв'язку зі значною присутністю окупантів.

Про ситуацію на Херсонщині інформує Херсонська обласна державна адміністрація.

Потреби в постачанні по області:

Потребують електропостачання – 42700 осіб

Потребують газопостачання – 5660 осіб

Потребують водопостачання – 42700 осіб

Через відсутність газопостачання потерпає 5660 осіб в області: більшість з них це в с. Посад-Покровське, с. Правдине, Таврійськ, с. Нова Зоря та с. Олександрівка Станіславської ТГ.

Повідомляється про проблеми з ліками практично на всій території регіону. Значна частина окупованих територій потерпає від браку продуктів.

Зокрема, у Херсонському районі:

у Білозерській селищній ТГ, у віддаленому старостинському окрузі, розташованому ближче до м. Миколаєва, в с. Правдіно відсутнє енергопостачання. З селищем зв’язок відсутній, та відомо про проблеми там із ліками та продуктами.

У Музиківській сільській ТГ відсутнє електропостачання в селищах Східне та Загорянівка , Наголошується, що тут катастрофічне становище, населення потребує термінової допомоги: проблема з поставкою хліба, продуктами та борошном.

У Станіславській сільській ТГ відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання в с. Олександрівка. Також є часткова руйнація близько 12 приватних будинків ( вибиті шибки та пошкоджено шифер на дахах). 

У Херсонській міській ТГ (16) електропостачання в селищах Богданівка, Петрівка, Сонячне не відновлено. Велика проблема із забезпеченням людей медикаментами, провізією.