Василь Зеленчук привітав із 95-річчям Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки

5 лет назад 0

Комунальна установа «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради святкує 95-річчя від Дня заснування.

Вітав сьогодні ювілярів перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук. У своїй вітальній промові депутат облради згадав своє перше знайомство з бібліотечною книгою, а також про свій перший візит до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

«Я пам’ятаю своє перше знайомство з бібліотекою. Це був другий клас. Я зайшов до бібліотеки, взяв в руки книгу і більше з нею не розлучався. Бібліотека це джерело знань, доброти, а сама книга дає нам розуміння сенсу життя. Бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки я особисто відвідав ще в минулому році і був вражений добротою і щирістю усього колективу як до книг, так і до юних читачів» , – заначив перший заступник голови облради Василь Зеленчук та пообіцяв, що депутатський корпус сприятиме будуванню у бібліотеці четвертого поверху.

За сумлінну працю, професіоналізм, розвиток бібліотечної справи на Херсонщині, популяризацію серед дітей кращих надбань національної літератури і культурної спадщини, успішне впровадження інноваційних методик і технологій та з нагоди відзначення 95-річчя від Дня заснування КУ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради Василь Зеленчук нагородив Почесною грамотою Херсонської обласної ради Ірину Ковач, завідувача Медіа-центру КУ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.

Подяка голови обласної ради оголошена Наталії Кацарській, завідувачу сектору абонемента КУ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради.

Довідка. Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки створена 1 лютого 1924 року. Вона була п’ятою в Україні. І є однією з найстаріших дитячих бібліотек в країні. Бібліотека постійно співпрацює з відомими сучасними поетами, письменниками, громадськими організаціями. Активна робота керівника бібліотеки Анни Бардашевської та всього трудового колективу відкрили бібліотеку для меценатів та спонсорів, в тому числі і для закордонних. В минулому році отримали бібліотека зайняла друге місце у всеукраїнському конкурсі «Краща бібліотека країни».