Високопільські поліцейські викрили чоловіка, який приховав ДТП з травмованим неповнолітнім

4 года назад 0

Учора близько 8-ої ранку в Високопільське відділення поліції зателефонували з Великоолександрівської центральної районної лікарні. Черговий лікар повідомив, що у приймальне відділення медзакладу з зупинки громадського транспорту с. Іванівка Високопільського району каретою «швидкої допомоги» був доставлений неповнолітній хлопець з черепно-мозковою травмою та переломом лобної кістки. Для з’ясування обставин до лікарні терміново виїхала група високопільських поліцейських. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські встановили, що «швидку допомогу» викликала 25-річна знайома потерпілого. Схвильована дівчина розповіла правоохоронцям, що вранці із 16-річним односельцем прогулювалась по вулицях села. А коли вони підійшли до зупинки громадського транспорту, хлопець зненацька спіткнувся та впав обличчям на асфальт. Тоді подружка одразу зателефонувала за номером «103».

Як розповів начальник Високопільського відділення поліції Сергій Курділов, під час спілкуванні з лікарями поліцейські з’ясували, що отримані неповнолітнім травми, характерні для дорожньо-транспортної пригоди, а не для падіння. Тоді слідчо-оперативна група ще раз детально поспілкувалася з дівчиною і вона відверто усе розповіла поліцейським. Як з’ясувалось, після дружньої вечірки вона з потерпілим та їх 26-річним знайомим вирішили покататись на автомобілі останнього. Під час кермування водій не впорався з керуванням своєю «Таврією» та в’їхав у дерево. Від удару юнак, який сидів на передньому сидінні, вилетів через лобове скло, в результаті чого й отримав тяжкі травми.

Поліцейські терміново виїхали за місцем мешкання водія. Він перебував удома та знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік пояснив правоохоронцям, що злякався наслідків, тому разом із дівчиною вирішили вигадати історію з падінням.

Транспортний засіб поліцейські вилучили і доставили у відділення поліції. За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу. А також вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за дачу завідомо неправдивих показань. Водієві транспортного засобу може загрожувати 8 років позбавлення волі.