Владислав Мангер: «Обласна влада об’єднала зусилля для ефективної роботи»

5 лет назад 0

На XXIII сесію Херсонської обласної ради VII скликання виноситься 38 питань. Такого рішення дійшли 6 лютого депутати у ході засідання Президії.

Звичайно, серед традиційних питань – майнові та орендні відносини, надання дозволу на списання непридатного до експлуатації майна, передача службового транспорту, ліквідація двох комунальних закладів Херсонської обласної ради – комунального сільськогосподарського підприємства «Янтарний-2» та комунального підприємства «Кордон».

Також на чергову сесію облради виносяться питання щодо зняття з контролю двох обласних програм у зв’язку з закінченням періоду їх дії. Зокрема, планується зняти з контролю програму формування позитивного іміджу та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Херсонської області на 2016-2018 роки та програму розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки.

Окрім цього, заплановано внесення певних змін іще до декількох програм, серед яких: обласна цільова програма сприяння розвитку громадського суспільства на 2017-2020 роки та програма соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік.

Зміни торкнуться і обласного бюджету-2019. Оскільки на початку поточного року на рахунках облбюджету склалися вільні залишки, то депутатам буде запропоновано спрямувати їх на покриття дефіциту обласного бюджету у сумі 216134669 грн, у тому числі залишки коштів обласного бюджету загального фонду – 25246834 грн та залишки коштів обласного бюджету спеціального фонду – 190887836 грн.

Разом з цим, члени Президії підтримали винесення на розгляд сесії питання щодо затвердження обсягів співфінансування проектів-переможців ІІІ обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, а також надали згоду на продовження дії контракту з начальником комунального підприємства «Генічеське бюро технічної інвентаризації» Херсонської обласної ради та на призначення керівників закладів загальної середньої освіти – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Однак, найголовніше питання порядку денного – затвердження новоствореної обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2023 роки. Як відзначив, очільник депутатського корпусу, голова Президії Владислав Мангер, обласна влада об’єднала зусилля, аби створити умови для ефективного лікування онкохворих. За короткий проміжок часу Херсонський обласний онкологічний диспансер вдалося забезпечити новою ультразвуковою діагностичною системою вартістю 2,3 млн грн та американським лінійним прискорювачем вартістю близько 42 млн грн.

«Ми робимо все, щоб зупинити цю тяжку хворобу в нашому регіоні. Херсонська обласна рада разом з Херсонською обласною державною адміністрацією активно працюють над створенням в Херсоні Південного регіонального центру променевої терапії, де зможуть отримувати лікування жителі не тільки нашої області, а й сусідніх регіонів» , – зазначив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Таким чином, Президія дійшла висновку, що всі питання детально опрацьовані постійними комісіями обласної ради та готові бути представлені депутатському корпусу для прийняття виваженого рішення.

Нагадаємо, XXIII сесія Херсонської обласної ради VII скликання відбудеться у п’ятницю, 8 лютого. Початок пленарного засідання о 10:00.