У Генічеському районі відкрито місцеву пожежну охорону

6 лет назад 0

1 серпня відбулося офіційне відкриття місцевої пожежної охорони у с.Щасливцеве Генічеського району. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області. В урочистому заході взяли участь: начальник Головного управління ДСНС України у Херсонській області Сергій Чорний, голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов, голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко, заступник начальника ГУ ДСНС області Катерина Гаврилова та інші.

Новостворений підрозділ пожежної охорони у цілодобовому режимі надаватиме допомогу та ліквідовуватиме пожежі на території Щасливцевської сільської ради і за необхідністю на територіях сусідніх сіл.

Начальник Головного управління ДСНС Херсонській області Сергій Чорний вручив керівнику Щасливцевської МПО ключі від пожежного автомобіля та наголосив на важливості створення у громадах місцевої пожежної охорони. Це знакова подія для громади, оскільки на півдні багато пожеж у степах і професійні вогнеборці витрачають на їх гасіння багато часу.

Історія відтворення місцевої пожежної охорони розпочалася ще з травня минулого року. Було розроблено проект по будівництву сучасного пожежного поста з усім необхідним для роботи рятувальників. 9 співробітників на чолі з керівником місцевої пожежної охорони пройшли необхідне навчання та отримали відповідні допуски для проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж.

Слід зазначити, що відкриття місцевої пожежної охорони в Генічеському районі стало можливим завдяки тісній взаємодії керівництва Головного управління ДСНС України у Херсонській області та органів місцевої й обласної влади. Це реальна турбота про людей, які проживають на території району, та відпочивальників, які приїздять на відпочинок і мають право претендувати на безпечне оздоровлення.