У Гончарівці проходить Таврійський тиждень мистецтв «Zабалка – 2018»

5 лет назад 0

1 грудня в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара феєрично розпочався вже традиційний для міста і області VI Таврійський тиждень мистецтв «Zабалка – 2018». Фестиваль зібрав у гостинних стінах книгозбірні найкращих митців та їхні оригінальні роботи.

Символом «Zабалка – 2018» став кит, девізом – «Шукаю лінію!».

Свою «лінію» у творчості знайшли на фестивалі художники, фотографи, каліграфи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, танцівники, співаки з Херсона та області, України, Японії, Великої Британії та Австралії.

Учасниками відкриття фестивалю стали:

Галина Зинов’єва (м. Миколаїв), яка представила виставку «Ієрогліф року – Слово України» від RAIRYU – Богдана Пархоменка (Японія – Україна). Учасниця проводила майстер-класи з каліграфії та неймовірні фотосесії у кімоно.
Українська асоціація повітряних зміїв (Херсон), що прикрасила своїми «кайтами» (kite – з англ. «повітряний змій») нашу Гончарівку.
Аполлон Волколупов з музичним привітанням.
Олег Волколупов & OVVA з позитивною рок-музикою.
Майстри декоративно-ужиткового мистецтва з майстер-класами, що вразили і дітей, і дорослих.
Усі творчі роботи фестивалю ви можете побачити у Гончарівці до 8 грудня включно, коли гостей і учасників чекатиме урочисте закриття і підведення підсумків.

А завтра, 6 грудня, о 17:30 фестиваль продовжиться у залі каталогів (ІІІ поверх) дискусійною платформою «Гончарне коло». Увазі публіки будуть представлені аматорські фільми, які стали переможцями фестивалю «Кінокімерія – 2018». Глядачі ознайомляться з відеопоезією нашої землячки Наталії Крофтс (Першакової) – відомої австралійської поетеси. Родзинкою «кіношного» «Гончарного кола» стане презентація нового відеокліпу херсонської студії «Born Vision» під керівництвом Романа Путієнка.