У громадах Херсонщини з’являться поліцейські офіцери

3 года назад 0

У Головному управлінні національної поліції відбулось урочисте підписання меморандуму з головами 24 територіальних громад щодо впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Тож, вже скоро офіцери поліції почнуть нести службу на території Музиківської, Чорнобаївської, Новотроїцької, Милівської, Новорайської, Борозенської, Кочубеївської, Олешківської, Станіславської, Виноградівської, Великокопанівської, Ювілейненської, Скадовської, Лазурненської, Чулаківської, Каланчацької, Генічеської, Тягинської, Каховської, Любимівської, Зеленопідської, Присиваської, Костянтинівської та Рубанівської ТГ.

«У напрямку забезпечення безпеки поліція та місцева громада мають співпрацювати на засадах партнерства. Я вдячний головам територіальних громад за те, що долучилися до реалізації цього проєкту, адже безпека кожного жителя Херсонщини для нас понад усе!», – акцентував голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Відзначимо, в 2019 році в державі започатковано проєкт «Поліцейський офіцер громади», який є наступним кроком у реформі Національної поліції і направлений на безпеку та захист населення.

Мета проєкту полягає в тому, щоб офіцер поліції постійно знаходився поряд із мешканцями своєї територіальної громади, плідно співпрацював із жителями та орієнтувався на їхні потреби, щоденно забезпечував порядок на своїй території, своєчасно реагував на проблеми та запобігав вчиненню правопорушень.

На сьогодні проєкт «Поліцейський офіцер громади» охоплює всі регіони держави: близько 30 тисяч населених пунктів, де мешкає майже 28 мільйонів громадян.