У Херсоні два комунальних підприємства отримають більше 3 млн грн, про які не звітуватимуть?

7 лет назад 0

Виконком Херсонської міської ради не затвердив зміни до бюджету 2017 року. Тепер слово за депутатами міськради, які зберуться на чергову сесію 21 березня.

Питань надто багато, а головне: жодна з позицій, окрім заробітних плат медикам, не обговорювалась на комісіях. Жодних розрахунків чи пояснень не надано.

Одним із важливих питань є така стаття, як збільшення видатків на внески у статутні фонди, зокрема на 191 тис. грн для КП «Херсонська енергосервісна компанія» (ХЕСКО) та 3 млн грн для Міськводоканалу.

Таке призначення платежу, як «внески у статутні фонди» фактично зупиняє будь-яку перевірку, зокрема фінансової інспекції (колишнє КРУ). Тобто відслідкувати, на що саме пішли видатки, стає неможливим.

Отже, навіть якщо в рішенні сесії буде написано, на що саме виділені кошти, перевірити цільове використання буде вкрай важко.

А варто зазначити, що на жодному засіданні депутатських комісій, на жодному офіційному заході не було зазначено, навіщо двом комунальним підприємствам кошти для внесків у статутні фонди.

Зазвичай такі поповнення здійснюють для придбання основних засобів (простою мовою – для придбання матеріальних цінностей вартістю більше 6 тис. грн за одиницю). Навіщо це Міськводоканалу та ХЕСКО, невідомо.