У Херсоні поліцейські викрили поштаря-шахрая

6 лет назад 0

Від шахрайських дій поштаря постраждали 14 пенсіонерів з мікрорайону Північний міста Херсона. Люди давали поштарю гроші на річну передплату газет та журналів. Загалом чоловік отримав приблизно 15 тисяч гривень. Гроші потерпілих він витратив на погашення власних кредитів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Дільничні офіцери поліції Херсонського відділу поліції встановили, що упродовж останніх трьох місяців поштар брав гроші у громадян на передплату друкованих видань. Хоча на той час він уже звільнився з роботи. Крім того, чоловік брав у пенсіонерів гроші в борг від 50 до 300 гривень. Поштар не оформив жодну підписку на газети чи журнали. А щоб не викликати підозри пенсіонерів, він іноді купував газети та відносив їх людям. А коли перестав, то потерпілі стали звертатися зі скаргами у поштові відділення. Саме там і дізналися, що на їх адреси не оформлені підписки.

Як з’ясували поліцейські, гроші потерпілих поштар витратив на погашення своїх численних кредитів. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» (карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років).