У Херсоні рашисти викрали тероборонівця з дружиною та сином, та катували їх у відділу поліції

2 года назад 0

Російські загарбники розпочали масовий терор та пограбування на тимчасово окупованих територіях півдня України. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

У місті Мелітополі на додачу до гуманітарної катастрофи, яку утворили окупанти — нестачу продуктів харчування, медикаментів, палива, вони почали мародерство і грабування містян у великих масштабах. Цим процесом керує самопроголошена міська голова Галина Данильченко під охороною російських солдатів.

Рашисти усіма силами намагаються повністю зірвати посівну на окупованих територіях — заміновують поля, обшукують склади з сільськогосподарською технікою та викрадають її. Частина цієї техніки вже доправлена до тичасово окупованого Джанкоя та Чечні.

Три дні тому окупанти почали вирізати станки та машинне устаткування з українських заводів і вивозити їх також до Джанкоя

На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Токмак, окупанти з погрозами примушують місцевих медиків підписувати контракти з МОЗ РФ.

У Херсоні рашисти викрали тероборонівця з дружиною та сином. З мішками на головах родину відвезли до місцевого відділку поліції, де допитували й били.

Окупанти взяли в заручники Сергія Максименка, керівника сільськогосподарського підприємства «Світанок».

Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини рф в Україні", — йдеться у зверненні Денісової.