У Херсоні з’явилась петиція про закупівлю тролейбусів з низькою підлогою

7 лет назад 0

На сайті електронних петицій сьогодні з’явилась петиція про закупівлю тролейбусів для Херсона з низькою підлогою. 

Транспортна проблема існує мабуть в усіх містах України або принаймні в багатьох. В Херсоні проблеми оновлення рухомого складу тролейбусів та їхнього належного стану дуже актуальні.

У 2016-му році КП «Херсонелектротранс» намагалось здійснити закупівлю тролейбусів Skoda 14TR, вік яких старший за середній рік херсонських тролейбусів. Та ще й прохання громадськості про закупівлю тролейбусів із низькою підлогою було проігноровано, а це фактично один із небагатьох шансів маломобільних осіб у місті гідно пересуватись.

Зрештою закупівлю було скасовано: замість того КП «Херсонелектротранс» погасило борги минулих років перед державою за сплатою Єдиного соціального внеску.

На 2017-й рік також запланована закупівля тролейбусів – вже не на 14 млн грн, а на 20 млн.

Вимоги громадськості ті самі: тролейбуси мають бути прилаштовані до пересування осіб із особливими потребами. Тим паче, саме такі особи – люди із інвалідністю, пенсіонери, молоді батьки з візочками – є основною категорією пасажирів тролейбусів.

Окрім того, вік тролейбусів також має бути адекватним, аби потреба у їхньому капітальному ремонті не була нагальною одразу після придбання, а це означає, що машини мають бути випущені не раніше 1998 року.

Після того, як петиція набере 250 необхідних голосів, її мають розглянути на депутатських комісіях та на засіданні сесії Херсонської міської ради.

Давайте разом вплинемо на поліпшення умов проживання у нашому чудовому і затишному місті!

Реєстрація на сайті електронних петицій займає не більше трьох хвилин, а результат може покращити наше з вами майбутнє на наступні кілька років.