У жителів Олешок окупанти виманюють паспортні дані

2 года назад 0

В Олешках, під виглядом роздачі медикаментів від Товариства Червоного Хреста, росіяни намагаються дізнатись особисті дані місцевого населення.

Про це повідомив у відеозверненні міський голова Євген Рищук:

“До мене надійшла інформація, що на Житлоселищі Червоний Хрест видавав медикаменти. Натомість вимагали документи, паспортні дані, фотографували людей. У Червоному Хресті мені відповіли, що таких заходів вони не проводили. Враховуючи, що у росіян є бажання провести референдум по створенню ХНР, ми можемо підозрювати, що під це збирають паспортні дані. Будь-ласка, нікому ніяких даних не давайте. Ніхто у нашій громаді не може розповсюджувати гуманітарку чи медикаменти в обмін на паспортні дані”.

Багато людей звертається до міського голови з приводу відсутності соціальних виплат:

“На жаль, наша громада була пов'язана з соціальною службою райдержадміністрації, — говорить Рищук, — Голова районної адміністрації з початку війни невідомо де знаходиться. Після того, як орки зайшли до районного відділення соцслужби і вимагали там списки людей — працівники повтікали. Субсидії свого часу не були нараховані. Тобто на сьогодні ми нічого не можемо зробити. Тим більше, що це не моя компетенція, а райдержадміністрації”.

Також Євген Рищук зазначив, що на сьогодні відсутня можливість видавати населенню паспорти, незважаючи на численні звернення. З приводу викрадених росіянами місцевих жителів міський голова повідомив, що про них наразі інформація відсутня.