У наступному році Херсонщина отримає 33 млн грн на забезпечення житлом дітей-сиріт

2 года назад 0

У 2021 році на придбання житла Херсонська область отримала 36,6 млн грн, які розподілено між 83 дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування та особами з їх числа на придбання двох дитячих будинків сімейного типу.

На майбутній рік на зазначені цілі Херсонщині передбачено 33 млн грн. Підготовка до розподілу субвенції 2022 року розпочнеться вже найближчим часом, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

«Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа – обов’язок держави та місцевої влади. І ми маємо зробити все, аби приділити увагу кожному. Тому щороку Департаментом соціального розвитку облдержадміністрації ведеться активна робота у цьому напрямі. І я рада, що у 2020 та 2021 роках нам вдалося зробити багато» , – зазначила директор Департаменту соціального розвитку обласної державної адміністрації Галина Козакова під час засідання колегії ОДА.

Так, лише у 2020 році за рахунок державної субвенції було придбано 95 житлових приміщень. Загалом для вирішення питання забезпечення житлом вище зазначених категорій населення минулого року область отримала 36,5 млн грн держсубвенції. Кошти було розподілено між 99 дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування та особами з їх числа. Наразі, Генічеська міська та Чулаківська сільська ради виконують роботу з оформлення договорів купівлі-продажу, щодо придбання житла для ще 6 осіб.