У Скадовську – знову вибухи: є загиблі, поранено дитину

2 года назад 0

Курортне містечко на березі Чорного моря в останні дні потерпає від російської агресії. 6 липня ракети вибухнули на подвір'ї 24-х квартирного житлового будинку на вулиці Свободи та в районі пляжу. 

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв. 

Від вибуху біля будинку загинула літня жінка, ще декільком жителям надали медичну допомогу. Решта мешканців змушені покинути власні квартири — у будівлі повністю зруйнований дах, повилітали вікна та двері. Також постраждали сусідні домівки. 

У районі пляжу уламок ракети важко поранив 11-річного хлопчика. Дитину доправили до обласної лікарні, де й прооперували. На щастя, стан хлопчика на сьогодні стабільний. 

Як пише міський голова, скадовчани не залишились осторонь — багато людей пропонують допомогу. Небайдужі організували екстрені роботи з прибирання уламків, ремонту дахів, вікон тощо. 

За словами Олександра Яковлєва, росіяни намагались "спихнути" відповідальність за вибухи на Збройні сили України. Проте є багато свідків вини росіян в трагедії:

"Російські пропагандистські медіа швидко списали вину за ці вибухи на ЗСУ. Але ж очевидці чули пуски ракет, та бачили ракети, що летіли в бік вибуху від моря, що свідчить  про причетність військових рф, які дислокуються в районі порту, до цих вибухів."

Також міський голова Скадовська залишив посилання на портал ДІЯ, де можна зареєструвати інформацію про пошкоджене майно.