У США відкрили завод для виробництва снарядів для України

3 недели назад 0

Міністерство оборони США відкрило новий завод у штаті Техас, який вироблятиме 30 тисяч 155-мм снарядів на місяць для постачання української армії. Репортаж із заводу зробило видання The New York Times, передає myc.news.

Щоб забезпечити ЗСУ достатньою кількістю артилерії, Пентагон минулого року сформував завдання виробляти 100 тисяч снарядів на місяць до кінця 2025 року. Заводи у Скрентоні та Вілкс-Баррі у штаті Пенсільванія разом виробляють близько 36 тисяч снарядів на місяць. Новий завод General Dynamics у Мескіті, штат Техас, вироблятиме 30 тисяч снарядів щомісяця, коли вийде на повну потужність. Завдяки новим технологіям виробництво йтиме швидше, ніж у Пенсільванії.

Завод будували близько 10 місяців, раніше тут було просто поле."Промислова база реагує, коли ви її фінансуєте. Коли уряд та промисловість працюють спільно, а Конгрес дає нам достатню свободу дій, ми все ще можемо робити великі справи в цій країні дуже швидко", — сказав Вільям А. Лаплант, директор із закупівель Пентагону .За словами пана Лапланта, з початку війни у лютому 2022 року Сполучені Штати надали Києву понад три мільйони 155-міліметрових снарядів.. 2023 року Україна випускала на полі бою 4-7 тисяч таких снарядів, але через затримку допомоги від США, яку було прийнято у квітні 2024-го, до Сил оборони України відчувався гострий брак боєприпасів.