“У волонтерів наразі головна задача — не заважати ЗСУ” – Селецький

2 года назад 0

Волонтери, які допомагають жителям окупованих та неокупованих територій Херсонщини, іноді відволікають українську армію своєю вкрай недоречною активністю. Хоча зараз головне завдання – не заважати ЗСУ. Про це розповів волонтер Андрій Селецькій під час ефіру “Говори/слухай”.

“Зараз у Нововоронцовській громаді жителі потребують усе, що потрібно для життя. Через обстріли також з'явилася потреба в мешканців у будівельних матеріалах, які ми намагаємося привозити. На сьогодні перед нами – волонтерами, стоять кілька викликів. Перший – це не заважати ЗСУ. Бо деякі волонтерські групи намагаються “бігти” поперед ЗСУ, що не є добре. Це не допомагає цивільним і заважає українським військовим, які відволікаються на невійськові завдання. Друге завдання  — це допомагати один одному, хто чим може. Зараз у прифронтових селах виникає спонтанне волонтерство. Якщо раніше люди чекали, коли їм щось привезуть волонтери, то зараз самі організовуються та допомагають один одному”, – зазначив Селецький. 

Також, за словами волонтера, у серпні доволі інтенсивно обстрілювали Нововоронцовську громаду. Тому багато місцевих жителів виїхали з небезпечних територій. На сьогодні вже є звільнені населені пункти, але деякі з них повністю знищенні ворогом. Але, завдяки діям ЗСУ, поменшала інтенсивність обстрілів, наприклад, Нововоронцовки та Осокорівки. 

Нагадаємо, що 3 вересня ворожі реактивні системи залпового вогню “Град” завдали удари по селищу Нововоронцовка. Були зруйновані будинки та сталася пожежа, яку ліквідували місцеві жителі та українські рятувальники.