Україна представила в ООН нову редакцію резолюції по Криму

4 года назад 0

Українське представництво в ООН має намір винести на розгляд Генасамблеї оновлений проект резолюції "Проблема мілітаризації АР Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів".

Про це пише видання "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє прес-служба українського представництва в ООН, про намір представити проект резолюції заявив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок під час брифінгу на тему "Демілітаризація, деокупація і реінтеграція АР Крим та м. Севастополь (Україна): майбутні виклики" в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

У рамках брифінгу Божок поінформував делегації країн-учасниць ООН про поточну ситуацію на тимчасово окупованому півострові Крим і про подальшу мілітаризацію регіону Російською Федерацією.

"Особливу увагу було приділено проблемі відновлення державою-окупантом ядерної інфраструктури в Криму та розгортання засобів і систем, здатних переносити ядерну зброю, що порушує заявлений раніше Україною її без'ядерний статус. Зазначено, що ігнорування цієї проблеми може мати далекосяжні негативні наслідки і на регіональному, і на глобальному рівнях", — повідомляється на сайті українського представництва в ООН.

Божок закликав делегатів підтримати оновлену резолюцію, мета якої — змусити РФ вивести збройні сили з Криму та припинити окупацію.