З 1 грудня на Херсонщині встановлено заборону на лов раків

6 лет назад 0

З 1 грудня 2017 року по 30 червня 2018 року встановлено заборону на вилов річкових раків в акваторіях пониззя Дніпра з придатковою системою, Дніпровсько-Бузького лиману та нижній частині Каховського водосховища в межах зони контролю Херсонрибоохорони. З наказом Херсонрибоохорони № 67 від 27.11.2017.

Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час їх природного відтворення та збільшення їх запасів у водоймах Херсонської області.

Повідомляємо, лов раків в заборонений період є порушенням природоохоронного законодавства, в результаті якого наступає адміністративна відповідальність за ч.4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладання штрафу у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25 грн. 50 коп. за кожного незаконно виловленого рака.

Херсонрибоохорона закликає громадян про всі випадки порушень правил рибальства та даної заборони невідкладно повідомляти на телефон всеукраїнської безкоштовної «гарячої» лінії: 0-800-50-52-50.

Держрибагентство України