З початку року ювенальні поліцейські виявили 17 фактів булінгу в навчальних закладах Херсонщини

4 года назад 0

В одній зі шкіл Генічеського району викрито факт систематичного цькування 10-річним хлопчиком своєї однокласниці. Учень, схильний до агресії, щодня словесно ображав дівчинку, штовхав, міг вдарити, розкидав її речі. Від дій учня страждали й інші діти. На зауваження вчительки школяр не реагував. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Для вирішення цієї ситуації відбулося засідання комісії з числа працівника поліції, матері хлопчика, психолога, соціального педагога, класного керівника та керівництва школи. Під час обговорення факт булінгу підтвердився, на матір хлопчика склали адміністративний протокол за ч.3 ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. З дитиною провели профілактичну роботу. Жінці загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції області Ярослав Шанько, з початку року це вже 17-й виявлений факт булінгу в навчальних закладах. Ювенальні поліцейські регулярно проводять лекції в школах з метою профілактики булінгу та перевірять всі повідомлення щодо цькування дітей.