За дорученням голови Херсонської ОДА Геннадія Лагути на обговорення колегії облдержадміністрації внесено регіональні програми

2 года назад 0

Сьогодні новопризначений заступник голови ХОДА Андрій Граділь провів нараду. Головував Андрій Граділь, голова Громадської ради при облдержадміністрації Ганна Зарудня. Були порушені питання реалізації на Херсонщині регіональних програм будівництва.

«За дорученням голови області Геннадія Лагути, ми переглядаємо регіональні програми, щоб зробити їх реалізацію максимально ефективною. Тому сьогодні ми проводимо це підготовче засідання, щоб якнайшвидше внести необхідні зміни», — зазначив Андрій Граділь.

Участь у засіданні взяли голова обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Олександр Пронін, заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Олена Гулько та заступник директора Департаменту розвитку економіки облдержадміністрації Ірина пшенична.

Зокрема, на сьогоднішній нараді розглянули чотири регіональні програми, які реалізуються на Херсонщині. Це:

Програма розвитку житлового будівництва в Херсонській області на 2019 — 2022 роки;
програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2021 — 2027 роки;
обласна програма «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017 — 2024 роки;
обласна цільова програма розвитку харчової та переробної галузі Херсонської області на 2020-2025 роки.

Ці програми покликані допомогти мешканцям Херсонщини у придбанні та будівництві житла, оплаті за навчання у вишах, а також підтримати місцевих виробників крафтової продукції.

Присутні на нараді звернули увагу, що необхідно оновити програму розвитку житлового будівництва в Херсонській області, адже вона діє до 2022 року. Планується розробити нову програму на 2023-2027 роки.

Відповідне повідомлення опубліковане на сайті ОДА

Підсумовуючи Андрій Граділь підкреслив, що надалі ці програми будуть переглянуті відповідними структурними підрозділами облдержадміністрації, щоб у разі необхідності внести в них зміни, націлені на поліпшення ефективності їх реалізації.