За дорученням Владислава Мангера перевірено температурний режим у комунальних закладах

5 лет назад 0

Опалювальний сезон у розпалі. Про те, як комунальні заклади впоралися із поставленими завданнями голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера читаємо нижче.

Ще влітку минулого року очільник обласної ради розпочав ретельно опікуватися питанням опалювального сезону 2018/2019. За теплий період вдалося вирішити десятки проблемних питань: від дрібних ремонтних робіт до впровадження енергоефективних заходів.

Сьогодні ж за дорученням Владислава Мангера фахівці виконавчого апарату Херсонської обласної ради перевірили температурний режим у закладах та установах, що входять до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст.

Так, у 14 закладах культури середня температура в приміщенням становить 21°C. На щастя, раптових проблем, пов’язаних із опалюваною системою, не виникало і, сподіваємось, що і не виникне до завершення всього опалювального сезону.

Серед 11 закладів соціального захисту населення і 1 закладу служби у справах дітей середній температурний режим 23°C. З раптовою проблемою зіткнувся Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат. Заклад потребує нового опалювального обладнання у котельню, дане питання буде винесено на розгляд чергової сесії облради.

У 32 закладах та установах охорони здоров’я температурний режим коливається в межах від 24°C до 26°C, в залежності від специфіки самого закладу. Для прикладу, найвища температура в приміщеннях КЗ «Херсонський обласний протитуберкульозний диспансер» (26°C), найнижча – в КУ «Херсонський обласний центр служби крові» (15°C).

Проблемні питання щодо прогнозованого дефіциту коштів до кінця опалювального сезону на газ виникли у Херсонського обласного онкологічного диспансеру та Обласного кардіологічного диспансеру. Окрім цього, ще два заклади потребують додаткових коштів на проведення негайних ремонтних робіт: в Новозбурівській обласній туберкульозній лікарні необхідно замінити фільтри до опалювального котла, а в Новоолександрівському обласному дитячому гастроентерологічному санаторії – стояк, батареї в фізкабінеті, а також у масажному і стоматологічному кабінетах. Всі проблемні питання, що виникли у ході опалювального сезону, Херсонською обласною радою взято на контроль для термінового відпрацювання та подальшого вирішення.

Також Херсонська обласна рада взяла на контроль питання стосовно нових розрахунків за електроенергію у зв’язку зі змінами з 01.01.2019 положень ЗУ «Про ринок електричної енергії» щодо відокремлення функцій розподілу електричної енергії від функцій виробництва, передачі та постачання. Таким чином, укладаючи угоди з ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія», заклади та установи зобов’язані вносити 100% передоплату до 15 числа розрахункового місяця. За порушення строків оплати передбачено нарахування та стягнення пені.

*Про результати проведеної перевірки температурного режиму в закладах освіти, науки та молоді буде повідомлено пізніше.