За які автомобілі необхідно сплачувати транспортний податок?

7 лет назад 0

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі.

Об’єктом оподаткування для сплати транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2017 році – 1200000 грн.).

Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, станом на 1 січня податкового (звітного) року виходячи з марки, моделі, року випуску, об'єму циліндрів двигуна, типу пального.

Ставка податку визначається з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Власники елітних автомобілей за перше півріччя 2017 року сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини 166,3 тис.грн. податку. Ще 836,9 тис.грн., або 83,4 відс. від загальної суми надходжень транспортного податку перерахували юридичні особи — суб’єкти господарювання нашої області. Всього бюджети місцевих громад області отримали 1003,2 тис.грн. транспортного податку.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області