За кордоном випустили понад 70 тисяч книжок для українських дітей

2 года назад 0

Проєкт "Книжки без кордонів", який втілюється Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ України та Українським інститутом книги, подолав позначку в 70 тисяч надрукованих примірників.

Про це йдеться на сторінці Українського інституту книги у Фейсбуці.

“Такого неймовірного показника вдалося досягнути в першу чергу завдяки потужній роботі наших польських партнерів з Fundacja Edukacja dla Demokracji та The Kosciuszko Foundation”, — пишуть в Інституті.

Повідомляється, що лише цього тижня завдяки Фонду Костюшка було надрукувано 10 тисяч нових примірників книжок для малих читачів за кордоном, які українські мами вже можуть замовляти на сторінці Inna bajka — książeczki dla dzieci z Ukrainy.

Так, по тисячі примірників були надруковані книжки, макети яких люб’язно надали видавництва “Веселка”, Дитяче арт-видавництво "Чорні вівці", Видавництво "Ранок" та Видавництво “Богдан”. 

“Висловлюємо щиру подяку всім партнерам, завдяки яким щодня малюки, які були змушені через війну виїхати з України, отримують можливість читати рідною мовою!”, — резюмують в Українському інституті книги.