За неправдивий виклик поліції або «швидкої» хочуть ввести штраф до 10200 грн.

4 года назад 0

29 січня Кабмін схвалив законопроект "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки". Відповідний документ має підтримати Верховна Рада. Про це повідомляє Юрліга.

Державна служба з надзвичайних ситуацій ініціювала посилення відповідальності керівників суб'єктів господарювання за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки шляхом запровадження дієвих адміністративних санкцій.

У законопроекті передбачено, що мінімальний штраф за адміністративні правопорушення складатиме 510 грн., а максимальний — 8500 грн.

Запропоновано також підвищити штрафи за завідомо неправдивий виклик поліції, "швидкої" або аварійних служб — він становитиме від 3400 до 10200 грн.

Більше того, проектом передбачається запровадити кримінальну відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками.

Зараз згідно з чинною статтею 175 КУпАП штраф за порушення вимог пожежної безпеки та за невиконання приписів і постанов посадових осіб ДСНС становить для громадян від 8,5 до 119 грн., а для посадових осіб — від 34 до 170 грн.