Затримані раніше в Херсоні «гастролери», які викрадали гроші з банкоматів, підозрюються в аналогічних злочинах у інших областях

5 лет назад 0

6 жовтня в Херсоні сталися 3 крадіжки грошей з банкоматів, шляхом встановлення накладок на отвори для видачі коштів. Тоді на території розважального центру та по проспекту Ушакова місцеві жителі не змогли отримати гроші з банкоматів, хоча виконали всі операції. Патрульні поліцейські, які прибули на виклик, побачили на банкоматах планки, якими зловмисники заблокували отвори з видачі грошей. Того ж дня працівники патрульної поліції вистежили зловмисників та затримали їх у мікрорайоні Таврійський. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники Херсонського відділу поліції встановили особи затриманих. Це 31-річний житель Миколаєва та 37-річний киянин, вони раніше судимі за аналогічні злочини та розбій. Чоловіки спеціально приїхали в Херсон для скоєння злочинів, за добу вони зняли з банкоматів приблизно 5 тисяч гривень.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Є усі підстави вважати «гастролерів» причетними до аналогічних злочинів в інших областях України.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України та ч.2 ст.361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку» КК України. За скоєне чоловікам може загрожувати до 6 років позбавлення волі.