Поліція відкрила кримінальну справу проти одеського депутата від «Партії Шарія»

2 года назад 0

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження відносно одеського депутата за фактом надруги над державним символом. Йдеться про нещодавній інцидент під час сесії міськради, коли депутат від партії Шарія Ілля Фрейман убрав прапори України, зібрав їх та відклав на край столу.

Свій вчинок він прокоментував так: «не гранати летять зараз в пенсіонерів, платіжки в них летять божевільні».

Фрейман, виступивши на позачерговій сесії міськради, закликав депутатів зайнятися справжніми проблемами громадян, а не піаром Зеленського.

«У мене є питання. А навіщо ми зібралися. Щоб обслужити рейтинг Зеленського?

За всіма ЗМІ вже, і Міністерство оборони Російської Федерації заявило, що йде відведення частини війська. Чому ми не воюємо зараз з реальним агресором.

А я хочу зараз нагадати, що на сьогоднішній день не кулі у нас вбивають людей, а низьке медичне обслуговування,. У нас тарифи. У нас не належне соціальне забезпечення. Ось агресор!

З ним боріться, з ним збирайте позачергову сесію. Що це за пафос. Не гранати, пан Мараховський, летять в пенсіонерів, платіжки в них летять божевільні,» — сказав депутат.

На думку Іллі Фреймана, Київ нав’язав порядок денний. Він акцентував, що за розкладом в країні сьогодні має бути «фейкове вторгнення», а в місті є «реальні проблеми, які вбивають людей сьогодні», але з ними, чомусь, сьогодні не борються.

За ці дії депутата, зазначають у поліції, було вже внесено у відомості до ЄРДР за ч. 1 статті 338 (наруга над державним символом) Кримінального кодексу. Санкції передбачають штраф, арешт або ув’язнення до 3 років.

Про це повідомила пресслужба відомства.

«Маразм міцнів, міцніє і міцнітиме», — прокоментував подію депутат на своїй сторінці у Facebook.

Ілля Фрейман — депутат Одеської міської ради від «Партії Шарія» (округ № 3) у 2020 році. На момент балотування був головним режисером компанії ТРК Південна хвиля-ТВ. Член постійної комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій. Також є керівником обласного осередку «Партії Шарія».

Інцидент, про який пише поліція, стався у вівторок, 15 лютого, під час сесії, де розглядалося питання фінансування з міського бюджету Сил територіальної оборони для захисту від можливого російського вторгнення.