Більшу частину цьогорічного врожаю з лівобережжя Херсонщини буде вивезено до Росії

3 месяца назад 0

Не зважаючи на критичну ситуацію в аграрній сфері окупованих росіянами громад Херсонщини, врожай звідси й надалі вивозитимуть до Росії. Це може викликати продовольчу кризу, адже ціни на харчові продукти на лівобережжі області є й так високими навіть за російськими мірками. До того ж підірвавши дамбу Каховської ГЕС, росіяни фактично залишили регіон без зрошення, що знизить врожайність деяких культур на 50%.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“На Херсонщині активно збирають урожай. Значна його частина піде на експорт до інших регіонів Росії. Херсонщина – благодатний для землеробства край. На нашій родючій землі вирощують зернові, бобові, фрукти та ягоди, баштанні культури. Херсонська область повністю забезпечує себе всією необхідною сільгосппродукцією та постачає її в інші суб’єкти РФ”,  – повідомив так званий “губернатор” області Володимир Сальдо.

Попри заяви колаборанта, ситуація з врожаєм цього року критична. Люди, що здають свої землі в оренду місцевим фермерам, досі не отримали належні виплати за свої паї, адже більшість злаків просто “згоріло” через посушливу весну та відсутність зрошення.

Раніше повідомлялось, що ​російські окупанти змушують дітей з лівобережжя Херсонщини ​.