Бойовик з «ДНР» Ігор Черній, який брав участь в окупації Криму, отримав підозру за обрання депутатом окупаційної думи Херсонщини

2 месяца назад 0

54-річний уродженець Бердянська Ігор Черній отримав від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності. У вересні 2023 року окупанти його призначили депутатом незаконної Херсонської обласної думи від путінської «Єдиної Росії». Раніше Черній брав участь в окупації Криму і воював проти Збройних Сил України.

Про це повідомляє з посиланням на .

Чернію Ігорю Анатолійовичу , 16 листопада 1969 року народження, інкримінують добровільне включення до списків кандидатів у депутати окупаційної Херсонської обласної думи від путінської «Єдиної Росії». 

У вересні 2023 року Чернія загарбники призначили так званим депутатом і він приступив до виконання своїх обов’язків.

СБУ кваліфікувала дії Ігоря Чернія за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. Йому світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Це не єдиний злочин, вчинений Ігорем Чернієм. У 2014-2016 роках він брав участь у бойових діях проти України. Окупанти  його медаллю Міноборони РФ «За возвращение Крыма». Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ігор Черній воював проти Збройних Сил України. Він член окупаційної «Спілки добровольців Донбасу».

Ігор Черній очолює окупаційне відділення Всеросійського руху «Отцы России» в Херсонській області, в 2023 році очолив управління патріотичного виховання і популяризації безпеки в молодіжному середовищі окупаційного міністерства молодіжної політики і спорту Херсонщини.

Народився і деякий час Ігор Черній мешкав у Бердянську Запорізької області, навчався в Ташкенті Республіки Узбекистан і Нахічевані в Азербайджані, закінчив військовий університет Міноборони РФ імені князя Алєксандра Нєвского. Він громадянин України.