Дітей з лівобережжя Херсонщини змушують ексгумувати поховання жертв нацистів часів Другої світової війни

3 месяца назад 0

Росіяни змусили дітей з лівобережжя Херсонщини розрити поховання жертв масових розстрілів 1941-1943 років поблизу Генічеська. Залучення школярів до ексгумації людських решток окупанти називають “патріотичним вихованням”. Крім дітей, до “пошукової роботи” залучили також і важку техніку, що може просто знищити поховання.

Про це повідомляють кореспонденти з посиланням на російські джерела.

У нашому випадку стоїть завдання зібрати точні відомості про масове поховання поблизу Генічеська, для чого буде проведено комплекс слідчих, судово-медичних та історико-археологічних заходів”, – зазначив так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.  Участь важкої техніки в роботах з ексгумації на лівобережжі Херсонщини. Фото: відкриті джерела. Акцію з ексгумації росіяни назвали “Без строку давності”. Чому розкопувати поховання треба саме зараз і саме силами місцевих дітей та підлітків, які не мають досвіду ведення подібних робіт, – не повідомляється.

На одному з фото також засвідчено участь у роботах важкої техніки, зокрема екскаватора. За відсутності досвідчених археологів та пошуковців, такі методи, скоріш за все, призведуть до фактичного знищення об’єкта.