Фігурант скандалу зі шкільним харчуванням у Херсоні планує балотуватися до Верховної Ради 

3 года назад 0

Фігурант скандалу, пов’язаного з “тендерною мафією” та організацією харчування учнів херсонських шкіл та дитячих садків планує балотуватися до Верховної Ради по 184 округу.

Мова йде про Олега Баркаренко – колишнього депутата Дніпровської райради Херсона від партії “Блок Петра Порошенко” та власника компанії ТОВ “Дом Юг Сервіс”, яка засвітилася у розслідуваннях журналістів щодо так званої монополії на харчування в управлінні освіти міста

Декларацію кандидата в нардепи Баркаренко подав до Нацагентства з питань запобігання корупції. В ній він вказав житловий будинок, склади, гараж і магазини у Херсоні та земельну ділянку в Козачих Лагерях. Їздить екс-депутат райради на Renault Trafic 2007 року випуску. Незважаючи на доволі успішний бізнес на тендерах від управління освіти, дохід у 2020 році Баркаренко склав лише трохи більше 235 тисяч гривень. Хоча загалом, за даними порталу державних закупівель “Prozorro”, компанія “Дом Юг Сервіс” уклала договорів з “бюджетниками” на суму майже 52 мільйони гривень. 

Від якої партії буде балотуватися Олег Баркаренко, поки невідомо. Додамо, що у 2020 році він намагався потрапити до Херсонської міськради по спискам партії ВО “Свобода”, але марно.