Геннадій Недялков із Голої Пристані на Херсонщині отримав підозру за роботу головою окупаційної міськради

3 месяца назад 0

Чергову підозру СБУ 19 червня повідомила 44-річному Геннадію Недялкову з Голої Пристані Скадовського району на Херсонщині. За те, що він очолив окупаційну раду депутатів у своєму місті йому світить від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Торік у серпні суд уже виніс йому заочний вирок за колабораційну діяльність.

Про це з посиланням на  повідомляє .

Слідчі СБУ встановили, що  Недялков Геннадій Георгійович з Голої Пристані, 5 серпня 1979 року народження, у вересні 2023 року взяв участь у незаконних виборах окупантів до так званої Голопристанської ради депутатів від путінської партії «Єдина Росія».

19 вересня 2023 року Недялкова призначили головою цієї незаконної ради депутатів. Після цього він почав підписувати рішення цього окупаційного органу влади.

За скоєні злочини СБУ йому повідомила підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Як повідомляв ЦЖР, 2 серпня 2023 року Теплодарський міський суд Одеської області в​же виніс Геннадію Недялкову заочний вирок у колабораційній діяльності. Тоді він отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.​

Недялкова судили за те, що він протягом 2022-2023 років очолював окупаційну адміністрацію м. Гола Пристань Скадовського району. 

За вироком суду у Недялкова мали конфіскувати майно, що знаходиться в Херсоні – житловий будинок, квартиру і три автомобілі. Також із Недялкова мали стягнути на користь держави 15,1 тисячу гривень за залучення експерта.