Глава Православної церкви України офіційно вступив в свій сан

5 лет назад 0

Урочиста інтронізація митрополита Епіфанія відбулася, у неділю, в Софії Київській. Підтримати нового лідера українського православ’я прийшли не лише державні діячі, а й представники інших конфесій.

Дата інтронізації співпала із днем народження митрополита — предстоятелю Православної Церкви України виповнилося сорок років. Тому Епіфаній приймав подвійні вітання. У своїй промові він підкреслив: «Двері помісної церкви та наші серця відкриті для вас. Полишимо у минулому те, що нас розділяло і працюємо разом на благо православ'я та України як єдина помісна церква. Дякую і вам, пане Президенте, за вітання і за величезну роботу, яку ви особисто, ваші співробітники, інші гілки та органи влади здійснили для того, щоби прохання української церкви про Томос було задоволене нехай щедрий Господь дає вам сили і мудрість звершувати своє служіння на благо українській державі».

Інтронізація Предстоятеля ПЦУ Митрополита Київського і всієї України Епіфанія означає, що Церква і народ отримують нового лідера, сказав під час  виступу Президент: «В Україні не буде державної церкви. Цей конституційний принцип був і залишиться непорушним. Переконаний, що незалежність і взаємна повага відкривають шлях до справжнього партнерства держави і церкви, до спільної нашої праці задля блага країни і народу. У мене і у вас, ваше Блаженство є спільне бачення того, що хочуть мати громадяни України. Це порядок, це безпека, це добробут».

Також під час своєї промови Президент закликав українців єднатися і допомагати новій церкві вести православну громаду шляхом добра, любові, віри і милосердя.