Херсонська обласна організація НСЖУ виключила зі спілки трьох журналістів

3 дня назад 0

Правління Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України своїм рішенням виключило з членів Спілки Юрія Анісімова, В'ячеслава Жиленка та Володимира Менисенка.

Про це  Херсонська обласна організація Національної спілки журналістів.

Юрій Анісімов – заслужений журналіст України. 

У вересні 2022 року разом із сім'єю переїхав до Сімферополя. 

В інтерв’ю для пропагандистських ЗМІ говорив про бажання взяти участь у виборах президента РФ, що проводились на окупованих територіях.

У своїх статтях він писав про те, що Херсон – “історичний спадок Російської імперії”. Фото з пропагандистських каналів Володимир Менисенко – ексредактор газети «Каховська зоря». Він брав участь у заходах, що організовувала незаконна влада під час окупації Каховки. 

За  YouControl, він керував Каховським міськрайонним радіо “Каховська зоря”. В’ячеслав Жиленко – журналіст з Каховки. Він працював під керівництвом Володимира Менисенка в газеті «Каховська зоря». А згодом – у газеті колишнього міського голови Каховки Андрія Дяченка “Каховські новини”.

Жиленко виїхав до Росії та в соціальних мережах розповсюджує російські наративи. Фото зі сторінки "Європростір" Окрім цього, Правління НСЖУ вирішило позбавити державних нагород Анісімова та Менисенка. 

Правління Херсонської обласної організації НСЖУ своїм рішенням  з членів Спілки 6 журналістів, які пішли на співпрацю з окупаційною владою. Це Андрія Усова, Кирила Горєлова, Оксану Корінну, Тетяну Левандовську, Світлану Давидову, Сергія Уса.

У листопаді 2023 року правління Херсонської обласної організації НСЖУ своїм рішенням  з членів Спілки 8 журналістів, які пішли на співпрацю з окупаційною владою. А саме Тетяну Каменську, Віталія Каменського, В’ячеслава Горловського, Ганну Коробову, Євгена Брикова, Олега Грушка, Галину Єрмишко, Ігоря Качура.