Херсонські учасники Київського мітингу відчувають дежавю

7 лет назад 0

Учора до Києва виїхали автобуси з херсонцями-учасниками мітингу на підтримку реформ. І вже уночі вони скаржилися: автобуси до стллиці не пропускають. Сьогодні ж ситуація у принципі балансує на межі.

Уночі 16.10.17 в херсонському сегменті фейсбук стали зявлятися повідомлення, що доступ автобусам із мітингарями до Києва максимально ускладнений. Мовляв, задіяна поліція і нацгвардія:

 

Утім, помилок колищньої влади не повторили і хай там з труднощами, але пропустили  людей і транспорт. Проте почалася дискредитаційна кампанія мітингу: за повідомленням київських ЗМІ на 9.00 під ВР нарахували усього 400 осіб. Потім на сайтах та в соцмережах з'явився "вброс" про проплачену участь в акції, який обурив багатьох учасників заходу:

 

Уже на 10.00 з'явилися дані про реальну кількість учасників — близько 4,5 людей. На даний за офіційним повідомленням правоохоронних органів під стінами Верховної Ради зібралося подан 6 000 людей, правопорядок дбають близько 3,5 тисяч правоохоронців та нацгвардійців.

Частково перекриті вулиця Грушевського, Інститутська, Липська, повністю перекриті вулиці Лютеранська, Круглоуніверситетська, Городецького, Шовковична.

 

«Весь урядовий квартал оточений щитами . Прохід на площу Конституції тільки через рамки. Будівля парламенту оточена подвійним ланцюгом Нацгвардії і поліції », — зазначає у Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

Також біля Кабінету міністрів встановлені огорожі та рамки металошукача.

«Влада вирішила відгородитися від вимог зміни правил гри й поколінь в політиці», — зазначив нардеп Сергій Лещенко.

Утім, в Адміністрації Президента пояснили такі обєктивною потребою. Ні, не "йолкою" до новорічних свят. А заходами безпекиперед  приїздом в Україну президента Мальти. 

Нагадаємо, що акцію проводять на підтримку великої політичної реформи 6 громадських організацій, 9 політичних партій та 11 депутатів-позафракційників. Головна вимога — скасування депутатської недоторканості, закон про відкриті списки, та про створення Антикоррупційного суду. Є й ті, хто просто долучився, аби продемонструвати незгоду із політикою уряду. Що ж, сподіваємося, vox populi буде почутий у мирному діалозі. 


фото -Ракурс, Інформатор