Херсонський депутат про сессію міської ради

2 года назад 0

Сьогодні, 5 листопада відбулася сесія Херсонської міської ради.Фракція Європейської Солідарності підтримала зміни до бюджету на 2021 рік, де більшість витрат передбачені на освіту, охорону здоров'я та спорт!
Але змушений констатувати, що більше 30 млн. гривень перевиконання бюджету громади направленні на покриття оплати послуг з теплопостачання та газопостачання для закладів освіти, культури, спорту, медицини в зв'язку з підвищенням тарифів!
Де ж обіцяна діючою центральною владою компенсація? Хто заважав закупити газ влітку за нижчою ціною ніж зараз й зберігати його в сховищах? Чи зиму не чекали? А тепер громада за рахунок перевиконання бюджету змушена витрачати кошти на енергоносії.
Також сьогодні проголосовано впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в громадському транспорті міста Херсона, електронного квитка та картки Херсонця (що ми як депутати обіцяли мешканцям нашого міста, коли йшли на вибори!).
Й звісно приємно, що колеги депутати підтримали звернення Херсонської міської ради ініційовані фракцією ЄС до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України щодо:
— необхідності підвищення пенсії і виплати додаткової пенсії у 2021 році;- недопущення підвищення тарифів для населення;- вимогою щодо прийняття збалансованого Державного бюджету України на 2022 рік у частині, що стосується забезпечення сфери охорони здоров'я, лікувальних закладів, фінансування заробітних плат медичних працівників;- щодо неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування.
Гарною новиною також стало те, що питання приватизації виставкової зали спілки художників, яке наша фракція піднімала ще з самого початку його винесення в проєкти рішень — знято!
Іван ГЛУХОВГолова фракції Європейська Солідарність в Херсонській міській раді