Коли Україна зможе формувати власні ціни на газ

6 лет назад 0

Україна зможе формувати власні ціни на газ у країні, коли буде експортувати, а не імпортувати «блакитне паливо».

Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, яку транслює телеканал ZIK, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман наголосив, що уряд не має жодних повноважень для регулювання ціни на комерційний газ в Україні і НАК «Нафтогаз України» приймає рішення на власний розсуд.

Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності перестати імпортувати газ та повідомив, що уряд сконцентрувався на питанні збільшення видобутку газу.

«Уся країна у минулому році спожила 33 млрд кубів. 7 млрд кубометрів було завезено з Європи, 15,5 млрд – видобула державна компанія «Укргазвидобування», – повідомив очільник уряду.

Володимир Гройсман наголосив, що формування ціни на газ відбувається відповідно до світових цін на газ в світі, і в Європі в тому числі.

«Ми зможемо формувати власні ціни в країні, коли ми будемо експортувати, а не імпортувати газ. До 2020 року ми маємо повністю забезпечити свої потреби, але для цього потрібно багато ще інвестувати. І сам український парламент зробив багато кроків для того, щоб у 2018 році забезпечити прорив не тільки у видобуванні газу державними компаніями, а й усіма газовидобуваючими компаніями країни», – зазначив Володимир Гройсман. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/03/23/premierministr_nazvav_koly_ukraina_zmozhe_formuvaty_vlasni_tsiny_na_gaz_1291191