Колишню суддю Наталію Шарко окупанти призначили новою гауляйтеркою Генічеська на Херсонщині

2 недели назад 0

39-річну Наталію Шарко, колишню суддю-зрадницю Генічеського районного суду, російські окупанти призначили в. о. голови підконтрольної їм адміністрації Генічеської громади Херсонщини. Попередню гауляйтерку Олену Терських, депутатку-зрадницю Генічеської міськради від партії «Європейська солідарність» звільнили нібито за власним бажанням 30 серпня.

Про це з посиланням на окупаційні пабліки повідомляє .

З 4 вересня виконувати обов’язки голови окупаційної адміністрації Генічеської громади Херсонщини росіяни поклали на  Шарко Наталію Анатоліївну . З вересня 2023 року вона є першою заступницею гауляйтерки Генічеська, а до цього працювала суддею в незаконно створеному «Геническом районном суде».

Олену Терських, законну депутатку Генічеської міськради від партії «Європейська солідарність», яка до цього часу очолювала окупаційну адміністрацію Генічеської громади, звільнили нібито за власним бажанням з 3 вересня 2024 року. Таке рішення незаконний «совет депутатов Генического муниципального округа» прийняв 30 серпня. Вона . 

Нову гауляйтерку Генічеської громади Наталію Шарко призначили суддею Генічеського районного суду в жовтні 2013 року. В липні 2018 року вона почала працювати суддею Печерського районного суду м. Києва. В грудні 2021 року її безстроково знову призначили на посаду судді Генічеського райсуду Херсонської області.

В липні 2024 року Наталію Шарко тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. Попри це  з держбюджету України за час повномасштабної війни і своєї роботи на ворога.  

20 серпня 2024 року Вища рада правосуддя  судді Генічеського районного суду Херсонської області Наталії Шарко на підставі п. 3 ч. 6 статті 126 Конституції України.

Незадовго до цього  в державній зраді за ч. 2 ст. 111, добровільному зайнятті посади в незаконному судовому органі на тимчасово окупованій території за ч. 7 ст. 111-1 і в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наталія Шарко уродженка села Цукури Таврійської міської громади Каховського району Херсонської області.