Кринки «практично повністю знищені», але ЗСУ продовжують тримати оборону неподалік – речник ОСГВ «Таврія»

1 месяц назад 0

Приблизна схема переходу через річку Дніпро та десантування бійців ЗСУ в село Кринки восени 2023 року
Представник українського оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Ліховий у коментарі заявив, що Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області, у тому числі й неподалік села Кринки, і на островах у цьому районі.

«При цьому було враховано й обставину, що позиції українських сил у селі Кринки були зруйновані вщент, внаслідок інтенсивних, тривалих ворожих обстрілів та авіаударів. Саме селище практично повністю знищене. Там немає можливості тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, тому українські захисники перебувають на інших певних позиціях і плацдармах, а також на лівому березі Дніпра» , – розповів Ліховий.

За його словами, по всій операційній зоні оперативного угруповання військ «Таврія» саме Придніпровський напрямок є «найгарячішим, але відносно, там щодня відбуваються ворожі штурми».

«Їх порівняно більше з іншими відрізками нашої лінії бойового зіткнення у нашій операційній зоні, але ці показники вимірюються числами десь три-чотири на добу, іноді два. Іноді може бути близько десятка… Це дещо менша інтенсивність, ніж була раніше, але спроби росіян просунутися на ці наші плацдарми продовжуються, проте вони залишаються безуспішними», – сказав Ліховий.

Офіційно українське військове командування повідомляло, що ЗСУ закріпилися у Кринках на Лівобережжі Дніпра Херсонської області 17 листопада 2023 року.

Минулого тижня медіа повідомили, що українські військові відійшли від Кринок у Херсонській області. За даними джерела мовника «Суспільне», це сталося ще кілька тижнів тому. Генеральний штаб ЗСУ офіційно це не підтверджував.

Також 17 липня українське видання «Слідство.Інфо» повідомило, посилаючись на дані Національної поліції, що 788 українських військових розшукуються як офіційно зниклі безвісти у Кринках у період з жовтня 2023 року до кінця червня 2024 року. За даними журналістів, кількість загиблих, яких вдалося вивезти звідти та в результаті поховати, становить 262 військових за цей період.

В оперативно-стратегічному угрупованні військ «Таврія» повідомили, що ЗСУ продовжують тримати оборону в районі Кринок на лівому березі Дніпра, а ситуація на цьому напрямку є «не такою критичною», як пишуть деякі медіа. Однак спікер угруповання військ «Таврія» Дмитро Ліховий підтвердив, що більшість основних позицій українських військ у цьому селищі «внаслідок інтенсивного комбінованого та тривалого вогневого впливу противника зруйновано вщент».

Він не коментував втрати ЗСУ на цьому напрямку, але зазначив, що втрати російських сил більші у 4-5 разів.