Лідер ХОО ПП «УДАР» Іван Бебко: Об’єднати нас може лише спільне майбутнє

2 года назад 0

Голова Херсонської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Іван Бебко привітав з Днем Соборності України:
— 22 січня визначна дата в історії України та українського народу. В цей день у 1919 р. було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної республік(ЗУНР). Вперше, за багато століть, сталася подія, яка стала реальним кроком до об’єднання українських земель і вплинула на подальші національно-політичні процеси в Україні. Акт Злуки став символом і легендою для наступних поколінь борців за волю України, адже для багатьох народів «Соборність» — це споконвічна мрія, ціль, прагнення мати єдину власну державу.
Важливо пам’ятати, що свою державність, Україна виводить не від радянських часів, а саме від подій на Софійській площі у Києві 22 січня 1919 р. Україна об’єдналася не завдяки «визвольним» походам «совєтської» армії 1939, 1940, 1945 рр. та пакту Молотова-Ріббентропа, як це пояснювалося у радянських і презентується зараз, у сьогоднішніх підручниках країни-агресора. Так, тодішня незалежність проіснувала недовго, але вона довела, що ми – Українці здатні на «Соборні» вчинки і без «допомоги» ззовні.
День Соборності України – це свято, яке символізує єдність всіх українських земель. Єдність України досягається не простим декларуванням, а завдяки щоденній діяльності кожного українця заради сильної єдиної України. У той же час, цей день, є також важливим та істотним прикладом нагадування, що сьогодні частина України знаходиться під окупацією. Тому одним із пріоритетів діяльності влади повинно бути відновлення територіальної цілісності нашої держави.
Цього року, в День Соборності, Україна вчергове стоїть перед лицем зовнішньої загрози. І нам, українцям, як ніколи, важлива єдність! Бо роз’єднана нація – це легка здобич для ворога. Об’єднати нас може лише спільне майбутнє. Майбутнє, в якому кожен бачить себе українським громадянином, незалежно від національності, мови, якою співає колискову дітям, чи віри, яку сповідує. Громадянином не західної чи східної України. А громадянином Сильної Єдиної України, в центрі якої знаходиться Людина.
Ми сильні, коли єдині! З Днем Соборності, Україно!