Мордовія «допомагає» Каланчаку, хоча допомога потрібна їй самій

2 недели назад 0

«У нашій країні є чіткий план по тому, як ми працюємо з цими територіями»,  — розповів під час прямої трансляції на телебаченні Мордовії голова республіки Артьом Здунов. У його випадку, «ця територія» — це окупований Каланчак і «околиці», куди «шефами» призначено саме Мордовію.

Брехун намолов про дороги, які «приводяться у порядок» і «школи, які встигли зруйнувати неонацисти». «Ми будуємо, а вони посилають ракети у школу» , — сказав Здунов, хоча «шефи» жодної школи у Каланчацькому «муніципальному окрузі» не побудували. Сказав також, що його «хлопці» роблять у «підшефних» водовідведення, а мордовські лікарі проводять диспансеризацію. А ще додав, що потрібно змінювати свідомість тих, хто там живе. Забрехався так, що відразу після того сказав: «Там же люди проросійськи налаштовані живуть, яких утискали якимось чином. Ми прийшли і захистили свій русскій мір».

А поки «шефи» «допомагають» «тубільцям» з Каланчака, допомога потрібна їм самим, адже сама Мордовія є дотаційним регіоном. У статті «Депресивний регіон: сутність, критерії відношення, основні проблеми» у російському науковому журналі «Фундаментальные исследования» вказано, що частка власних доходів у всіх доходах консолідованого бюджету Мордовії ще у 2004 році становила 84,5 %, а вже за 3 роки впала до 56,5 % і продовжує падати. «Русскій мір» — це лише красивий «паркан» у новинах. За цим парканом — бідність і розруха.

Богдан СТРАЖАК,